Køb din næste graviditetstest online

Flere forhandlere af graviditetsteste online.

Her kan du købe og sammenligne graviditetstests fra flere forhandlere på ét sted så du nemt kan finde lige præcis den test der passer dit behov.

PRIS SAMMENLIGN

Match priser på både tidlige og klassiske graviditetsteste her

Forhandlere

Babyplan Logo
helseriet.dk Logo
Apopro.dk logo
Med24.dk logo
Mecindo logo

Information

Graviditetsteste og anvendelse

Graviditetstestene som er samlet på denne hjemmeside, adskiller sig blandt andet med antal test i diverse pakker og prisen på produktet. Ved nogle test medfølger en urin-kop, som kan være behjælpelig med opsamling af urinen, hvor andre teste kan være digitale. Hvis du er i tvivl om hvordan en graviditetstest virker, hvilke variant man skal vælge, anvendelse og sikkerhed, eller noget helt andet, så har vi samlet alle de brugbare informationer man skal vide herunder.

Hvornår skal man overveje at tage en graviditetstest?

Enhver kvinde som er i fødealderen og som mistænker at man er gravid, bør tage en graviditetstest. Specielt hvis man har haft ubeskyttet sex indenfor en kort periode.

Der er nogle tegn på tidlige graviditet, som man ville være gode at følge op på med en graviditetstest:

 

 • Hvis man er gået over sin menstruation
 • Hvis man oplever forstørret, ømme eller hævede bryster
 • Hvis man er mere træt end normalt
 • Hvis man har øget vandladning
 • Hvis man har kvalme
 • Hvis man kaster op

Hvordan virker en graviditetstest?

Der findes forskellige varianter af teste, de fås i stav, strimmel & digitalt med uge indikator, der viser hvor langt henne i graviditeten man er. Graviditetstesten måler hCG-hormoner (Humant choriongonadotropin) i urinen og da dette øges få dage efter befrugtning, kan testen kan derfor måle på få minutter om du er gravid eller ej. Man kan få klassiske graviditetsteste og tidlige. De tidlige er mere sensitive hvad der gælder målingen af hCG-hormon og kan derfor i tidligere stadie se om man er gravid eller ej. Holdbarheden i graviditetstest er forskellig fra produkt til produkt men er ofte 1 til 2 år. Dette står dog beskrevet på produkt-etiketterne. 

Hjemmetest

Produkterne som bliver vist på denne hjemmeside er alle til hjemmebrug. De hjemme-graviditetstest som findes på markedet i dag er alle nemme og sikre at anvende med en sikkerhed på op til 99%. Desuden minder de fleste test om de samme som lægen anvender og derfor vælger mange også at benytte sig af en hjemmetest i første omgang, da man ønsker at være i trygge rammer. Viser testen positiv bør man kontakte sin læge, der kan foretage en yderligere undersøgelse. Det vil desuden være en god ide at tage op til flere test, da alle graviditetsteste er meget sensitive og der kan forekomme fejlresultater.

Forskellen på tidlige og klassiske graviditetstests

Tidlige graviditetstests måler på en lavere værdi af hormoner. Dette vil sige at der skal lavere antal af hormoner til for den er positiv dermed er den generelt mere sensitiv. Dog kan den også analysere om du er gravid i en tidligere stadie. Testen viser kun et positivt resultat hvis hormonet når over et bestemt niveau. De klassiske graviditetstest, der er mest udbredt mellem befolkningen, virker dog også super effektivt selvom målingen ikke er ligeså sensitiv, kan du være ekstra sikker på at testen viser det rigtige resultat, så du er sikker på at du hurtigt finder ud af om du er gravid eller ej! 

Tidspunkt 

Da ikke alle teste er ens, er det vigtigt at man læser på brugsanvisningen grundigt igennem inden brug. Dog anbefales det ved de fleste test at man skal vente 14 dage efter befrugtning før en normal test tages. Dette skyldes at jo tidligere du anvender testen, jo større sandsynlighed er der for at du kan få et falsk resultat.
Derudover anbefales det, at man tager graviditetstesten ved første dag du forventer menstruation samt at der gøres brug af morgenurin, da der er størst koncentration af hCG-hormonet på dette tidspunkt.

Hvad påvirker testen?

Medicin, p-piller og lignede midler i dagligdagen påvirker meget sjældent hCG-hormonet og derfor skal man ikke være nervøs om det påvirker testens troværdighed.
Testresultatet kan dog vise et falsk resultat, hvis der er blevet indtaget megen væske eller været på toiletbesøg inden for kort tid inden anvendelse af testen. Hvis urinen er for tynd (meget lys) kan koncentrationen af hCG hormon være for lav til at graviditetstesten kan vise et sikkert resultat.
En falsk-positiv testresultat, betyder at kvinden der har taget testen ikke er gravid, på trods af at testen viser et positivt resultat.

En falsk-positiv test kan forekomme på grund af:

 

 • Tidlig spontanabort.
 • Ved brug af bestemte former for medicin.
 • Æggestokketumorer.
 • Lever sygdomme.
 • Hvis testen er for gammel.

Levering

Vores udvalgte forhandlere har fokus på hurtig fragt og derfor tilbydes der oftest 1-2 dages levering, men også dag til dag levering. De levere alle inden for kort tid og du kan dermed efter at have købt en test allerede have den i postkassen få dage eller dagen efter. I blandt vores partnere tilbydes der også gratis fragt, hvis man køber over et bestemt beløb.

Sikkerhed 

På denne side er der udvalgt diverse forhandlere som har fokus på forbrugersikkerhed samt udelukkende sælger produkter i høj kvalitet. Det vil sige at alle vores forhandlere er E-mærket og de fleste produkter er CE-mærket. Selvom produktet er af højeste kvalitet kan en test vise positiv uden at være gravid eller omvendt hvor man er gravid trods negativ test. Dette kan blandt andet skyldes at det er forskelligt fra graviditet til graviditet og person til person, hvor store mængder af hCG-hormon man udvikler under graviditeten.

Der er flere parametre der kan spille ind for at få den mest præcise resultat:

 • Hvornår på dagen testen bliver taget. (Det er bedst at bruge morgenurinen)*
 • Hvor lang tid efter samleje man tager testen (ved de fleste test skal man vente omkring 14 dage)*
 • Hvornår ens ægløsning finder sted
 • Hvor hurtigt ens befrugtede æg implantere
 • Hvor sensitiv testen er*

*Læs altid på brugsanvisningen på din graviditetstest og følg denne vejledning, da der er mange forskellige test på markedet.

Guide til brug af hjemmetest

 1. Køb din graviditetstest
  Man kan med fordel købe sin graviditetstest hos en af vores mange udvalgte forhandlere her denne hjemmeside. Alle er forhandlere  anerkendte og e-mærket. Se udvalget af graviditetsteste her.
 2. Læs instrukserne på pakken
  Når du har modtaget din graviditetstest med posten, skal du derefter følge instrukserne på pakken omhyggeligt – disse instrukser kan variere alt efter mærke og valg af test.
 3. Brug testen ved hjælp af tis
  Som hovedregel skal du tage din hjemmetest omkring 14 dage efter samleje og ved første dag du forventer menstruation. Tis herefter direkte på staven eller i en kop (alt efter hvad man har købt). Gør altid brug af morgenurin, da der mest hCG-hormon i dette.
 4. Vent et par minutter
  Læs på instrukserne hvor lang tid man skal vente, for at kunne se resultatet (ofte er det omkring 3 minutter).
 5. Aflæs resultatet 
  Nu kan du så aflæse resultatet. I instruktionerne står der hvordan resultatet vil blive vist, hvis den er positiv eller negativ. Ved mange graviditetstest vil en streg betyde negativ og 2 streger positv. Hvis ingen streger bliver vist, betyder det at testen ikke virker.
 6. Tag eventuelt flere gravditetstest
  Hvis man ønsker et lidt mere sikkert resultat, kan man med fordel tage flere test. En god ide vil være at vente et par dage mellem hver test så hCG-homonet kan skifte.    

 

Om Graviditetstesten.dk

Graviditetstesten.dk

Mere end 6 forhandlere samlet ét sted

Affiliater.dk

Hvem står bag graviditetstesten.dk?

Reklamer og sponseret indhold

En række forhandlere betaler en kommision pr bestilling, som kommer fra Graviditetstesten.dk

Forbehold for fejl og prisændringer

Vi tager forbehold for eventuelle fejl i data, prisændringer m.v.

Vi bruger cookies!

Graviditetstesten.dk bruger cookies for at sitet virker og samler statistisk ind til forbedring af brugeroplevelsen.

Email

kontakt@affiliater.dk

Virksomhedsoplysninger

CVR-nr.: 41619791
Website: affiliater.dk

7 + 6 =